La transparència és un valor que es demostra

La transparència és un valor que es demostra

Sí, la transparència és un valor que es demostra, que s’exerceix, no és un valor abstracte i subjectiu; i Torrent l’exerceix.Per això, podem estar orgullós de ser una de les 25 ciutats més transparents del nostre país, d’haver complit amb el 100% dels criteris de Transparència Internacional.

Però açò no és un brindis al sol. La transparència no és un fi, és un mitjà per a democratitzar les institucions, per a prevenir la corrupció i les males pràctiques i per a recuperar la fe de la ciutadania en la política.

La política és una ferramenta de canvi, és la manera que tenim els ciutadans i ciutadanes de canviar la nostra societat; els xicotets gestos són els que ho fan possible. És per això que no podem deslligar la transparència de la participació, són dos conceptes que han d’anar junts.

I encara s’ha d’anar més enllà, fer de la rendició de comptes una qüestió transversal, que siga accessible des de totes les plataformes i per a totes les persones; i això ho aconseguim a través de les TIC. Les tecnologies de la informació ens permeten arribar on abans mai havíem somniat, fan possible que tots els veïns i veïnes tinguem al nostre abast des del pressupost municipal fins a la relació de càrrecs institucionals; i això, unit al big data (dades massives), fa de l’Ajuntament una institució transparent.

Però no hi ha prou en ser transparents d’una forma teòrica, encara que alguns pensen que la transparència és penjar continguts en una pàgina web per a després no donar explicacions i tindre les portes de l’Ajuntament tancades. Hem d’eixir al carrer, parlar amb la gent i donar la cara, explicar les dades i fer-les accessibles i comprensibles per a la ciutadania. Si no és així, la transparència serà un fi, però mai un mitjà.

Sense transparència i participació no tindrem mecanismes de control, no farem a la ciutadania partí- cip de les decisions i, aleshores, perdrem la cosa més important que tenim en política: escoltar la veu de la nostra gent, dels torrentins i les torrentines.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + veinte =

La transparència és un valor que es demostra

En una votaciones históricas, Andrés Campos ha resultado el candidato ganador con 800 votos, a la Secretaría del PSPV-PSOE Horta Sud. “Gracias, gracias a toda la militancia socialista de la comarca. A los que me han apoyado, por escucharme y confiar en mí. A los que no me han votado, por venir a ejercer el derecho al voto, por expresar su opinión y con ello haber hecho historia”. Así se presentaba Campos ante los militantes socialistas en esta tarde de domingo en la que, por primera vez, se ha decidido por voto directo al máximo representante del socialismo de l’Horta Sud. El futuro Secretario General ha agradecido los apoyos recibidos y ha invitado a toda la militancia a formar parte activa de su equipo, un equipo que califica de integrador, coherente y, ante todo, con una voluntad clara de dinamizar la comarca y reforzar la participación activa de los socialistas en cada una de las decisiones del partido. “Con este resultado hemos llegado al primero de nuestros objetivos, estamos sólo al principio del camino para hacer más comarca, crear más militancia”, aseguraba Campos al afirmar que ahora empieza su proyecto, el de dar forma a todas las propuestas que presentaba en su programa, aquellas que en definitiva lleven al socialismo comarcal a ser la herramienta para llevar a cabo una segunda transformación social. Como recordaba durante su discurso, la revolución de la militancia, que comenzaba en el 39º congreso federal, ha llegado a l’Horta Sud.   #SomComarca #SomHortaSud