Saluda de les Festes Patronals 2015

Saluda de les Festes Patronals 2015

Juliol és sinònim de festes, en Torrent. Un juliol que des del nostre Grup Municipal, viurem amb gran il·lusió cada acte fester.

Les meues primeres paraules en aquest Saluda són d’enhorabona al nostre President de la Federació de Moros i Cristians, Daniel Catalá, que s’estrena enguany en aquest càrrec, i li desitge, a ell i tota la seua junta, unes festes tranquil·les i plenes de germanor. A més, he d’agrair a Ana Almerich tot el treball realitzat en aquestos anys passats.

Moros i Cristians, ambdós bàndols estan preparats amb uns grans exercits de grans persones que donen a Torrent, des del 24 fins al 30 de juliol, llum, color, alegria, música, foc, entusiasme. Torrentins i torrentines que han fet que aquesta Festa siga nomenada ‘Bé de rellevància local inmaterial’ i posa a Torrent en el focus de moltes altres ciutats amb una gran reconeixement i destacat valor.

Són 25 anys ja, d’aquesta festa, de les Grans Entrades pel carrer del Convent. Moltes dones i homes que han protegit aquesta tradició i han sabut engrandir-la fins a hui.

Aquest anys, una comparsa mora i una filà cristiana seran les que lluiten per poder dirigir, des del més alt de la nostra Torre, a totes les tropes torrentines.

Pel bàndol cristià, felicitar a Alejandro Andreu, que serà el Capità que dirigirà els Cavallers i Dames del Cid.

<<A grandes voces llama,   el que en buena hora nació:

«¡Atacadlos, caballeros,   por amor del Criador!

«¡Yo soy Ruy Díaz de Vivar,   el Cid Campeador!>>

Li acompanyarà, dels grans Almogàvers, l’aferes cristiana Yolanda Martínez.

Pel la part mora, ens representarà amb gran orgull com a capitana, Amparo Martínez, de la comparsa Benimerines, una tribu nòmada de l’est del Magrib que poc a poc anà controlant algunes parts d’al-Andalus fins arribar a terres torrentines. En aquesta conquesta no estaran a soles, els Almohades amb l’alferes, Cristina Planells, lluitaran al seu costat amb l’ajuda d’Alà.

Poc queda que afegir, a aquesta gran família, de la qual cal ressaltar el gran esperit de germanor i humilitat que es respira en estos dies.

Tan sols agrair per avançat la tasca fonamental que realitzen tant la Policia Local, Policia Nacional, la Guàrdia Civil, i els voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, a més de  tota la gent que treballa netejant i preparant tots els actes festius. Gràcies per fer-nos gaudir d’aquestos dies.

Per acabar desitjar que gaudim d’unes bones festes 2015, que en els carrers és respire emoció, il·lusió i estima per una tradició i per un poble.

Bones festes a totes i a tots.

julio 23, 2015 / Tags: , ,

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

uno × cuatro =

Saluda de les Festes Patronals 2015

El Ayuntamiento de Torrent, siguiendo con su compromiso para fomentar y ofrecer el empleo entre los jóvenes, ha presentado la propuesta para participar en los programas EMCUJU Y EMPUJU, convocados por el SERVEF. Las dos iniciativas están dirigidas a jóvenes de hasta 30 años, pero con la diferencia de que la primera está dirigida a aquellos que cuentan con una cualificación profesional reconocida por el sistema de formación profesional para el empleo o del sistema educativo; y la segunda a jóvenes desempleados en general. Con ambos proyectos se contratará a 11 jóvenes torrentinos en situación de desempleo durante un periodo de 12 meses. Estos dos programas están cofinanciados por el Fondo Social Europeo y la Iniciativa de Empleo Juvenil a través del Programa Operativo de Empleo Juvenil para el período 2014-2020. Las titulaciones ofertadas son: dos puestos para grado en Trabajo Social, dos para Grado ADE o Economía o Finanzas y Contabilidad, dos para C.F.G.M. Gestión Administrativa; uno para C.F.G.S. Administración y Finanzas, Marketing y Publicidad o Gestión de Ventas y Espacios Comerciales; uno para el Grado en Ingeniería Civil o Ingeniería en Obras Públicas; y por último una persona con el Grado en Información y Documentación. Igualmente se ofrecen tres puestos de peón de pintor para trabajar en el mantenimiento de mobiliario urbano e instalaciones municipales.  El presupuesto total de los dos programas es de 269.150,45 €, de los cuales el ayuntamiento aporta 91.823,45 €. El resto está subvencionado por el SERVEF. El concejal de Gestión de Recursos, Andrés Campos, ha destacado la importancia de estos dos proyectos “puesto que se trata de una apuesta por ayudar a los jóvenes de nuestra ciudad, un sector que se ha visto muy afectado por el problema del paro y al cual le es difícil iniciarse en el mundo laboral”.   Mayores de 55 años El consistorio también va a ofrecer empleo a los parados mayores de 55 años a través de Plan de Empleo de la Diputación de Valencia y que cuenta con 148.420 € de presupuesto. Con esta iniciativa se crearán 20 contrataciones de oficiales y peones en albañería, pintura y jardinería, con un contrato de tres meses, y que se realizarán a lo largo de los meses de junio y julio. Entre los programas dirigidas a los jóvenes y a los mayores de 55 años, se contratarán un total de 31 personas desempleadas. Esto se suma a las medidas realizadas durante el año pasado con las que se consiguió que más de 380 personas pudieran disfrutar de un puesto de trabajo. Unas cifras muy positivas que “superan las expectativas y muestran el cumplimiento del equipo de gobierno en nuestro compromiso con la creación de puestos de trabajo”, ha señalado el alcalde Jesús Ros. De igual manera, Ros ha señalado que al finalizar la legislatura “conseguiremos ofrecer empleo a más de 700 personas”.