Saluda de les Festes Patronals 2016

Saluda de les Festes Patronals 2016

Ja han arribat els Moros i Cristians de 2016!

Enguany viurem unes festes com ningunes. Templaris i Califats el tenen tot preparat, per a que torrentins i torrentines es queden bocabadats.

No sols els moros i cristians estan presents a l’última setmana de juliol, sinò cada vegada més integren la seua festa i harmonia a la ciutat de Torrent. D’açò saben ben bé els que han sigut els nostres càrrecs festers de 2015 als qui done les gràcies, com a portaveu del grup socialista, per la seua participació i implicació en aquest any. Així mateix, agrair a la Junta de Govern de la FMCT que ha sabut dur endavant aquesta festa de ‘Bé de rellevància local immaterial’.

Aquest any tenim unes alferecies molt preparades. De la banda dels moros, els Abbasies són els encarregats de dur l’estendard moro amb totes les tropes de la seua tribu, de la mà de l’alferes, Abbäs al-Entra’da ben-Afexit , Jose Garrigues.

Els valents Conqueridors de la nostra Torre custodiaran, com autèntics veterans que són, el nostre benvolgut patrimoni, encapçalats per l’alferes cristià, Raúl Mil.

A tots dos els desitgem que gaudeixen dels dies que els han de vindre.

Les 24 filaes i comparses que composen les festes de Torrent estaran dirigides per dos grans Capitanies -una com sabreu molt lligada a mi-, que no estalviaran en il·lusió i dedicació per la festa i la gent d’aquest poble.

Els Sarraïns, que s’expansionaren per tot el nord d’Àfrica, l’Orient Mitjà, l’Àsia Menor i gran part de la península Ibèrica durant l’edat mitjana. Conquereixen Al-Ándalus i creen un Califat que és fort en el desenvolupament de les arts, l’arquitectura civil i religiosa, i la filosofia, a més de l’art de la ‘cervesa’. La comparsa Califats Sarraïns de Torrent, per primera vegada en la seua història, comandarà la capitania mora de mans del nostre amic, el capità Jose Serer.

Per l’any 1.118 uns nobles cavallers, albergats al Temple de Salomó, crearen l’Ordre dels Templaris, on el seu propòsit original era protegir les vides dels cristians que peregrinaven a Jerusalem després de la seua conquesta, així com resguardar els tresors i les relíquies aconseguides. Els Cavallers Templaris de Torrent, tenen l’honor de guardar el seu més apreciat tresor, que no és altre que l’amistat que els uneix, per fer endavant totes les creuades que es proposen, sempre amb unitat i harmonia. Jose Martinez és el nostre estimat capità cristià, Zapatero per a tots i totes nosaltres.

Només em queda valorar de debò la labor d’aquestes 24 famílies, que junt amb la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil i Brigada d’obres, treballen, preparen i creen la festa que gaudeixen milers de torrentins i torrentines, i veïns de pobles dels voltants, de la setmana del 24 al 30 de juliol. Perquè en els Moros i Cristians de Torrent cap tot el que s’estime la cultura, la festa i la tradició; com dirien els Templaris: “Si nos organizamos, cabemos Todos”.

 

Bones Festes de Moros i Cristians 2016.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =

Saluda de les Festes Patronals 2016

No es sorprendente el hartazgo de la gente con la política; casos de corrupción, excargos públicos en prisión o a punto de entrar,... Circulan ya  -a modo de burla- memes que indican que las antiguas mayorías absolutas de les Corts se está trasladando a Picassent, algo que aunque el ingenio típico convierte en humor no deja de sonrojar a la gran mayoría de valencianos y valencianas. Pero con este triste panorama no podemos consentir que aquellos y aquellas que confiaron en el cambio se desilusionen. Que cuando nos dieron el mandato de acordar, de coincidir y de gobernar nos pidieron honestidad y responsabilidad, por eso nadie podría entender que viejas formas de política o de oposición se antepongan o que primen las estrategias de partidos o electorales al interés general. La política con mayúscula se hace desde el pacto, desde el acuerdo y desde la búsqueda constante de puntos de encuentro que den soluciones a las personas. En Torrent tenemos grandes retos por delante y en breve una nueva oportunidad de seguir demostrando que los grupos que iniciaron un camino de cambio no piensan en bloqueos sino en avanzar. Estoy convencido que este año, que apenas cuenta con 45 días, consolidará si entre todos sumamos mejoras en muchos ámbitos. Contar con un presupuesto que suponga esa palanca de cambio y que la estrategia de desarrollo urbano sostenible comience a ejecutarse, ya que animar la economía local está en manos de los responsables políticos. Los duros tiempos pasados por ciudadanos y ciudadanas no permiten que proyectos se atrasen o que viejas fórmulas de hacer política entorpezcan el avance de una ciudad o responder a la realidad de nuestros vecinos. Desde el gobierno municipal ya estamos trabajando en esto, en seguir consolidando con la mano tendida al resto de grupos la recuperación local. Estamos trabajando para que la inversión de 11millones de Euros -cofinanciados por Europa- cambie y modernice en buena parte nuestro entorno y nuestros barrios, profundizando en ejes transversales como la reducción de emisiones, la movilidad urbana sostenible, caminar hacia una ciudad inteligente... Nadie nos perdonará que en lugar de hablar de proyectos hablemos de bloqueos, que en lugar de mirar por la realidad de la gente vivamos mirando la endrogaría de los partidos o que para justificar la voz de nuestros órganos internos no oigamos las consecuencias de nuestras acciones y las quejas de nuestros vecinos y vecinas. El camino es el acuerdo y el encuentro, pero esto se consigue teniendo claro que el fin son las personas y sus intereses presentes y futuros, si esto lo conseguimos no habrá excusas para que los que más deben callar vuelvan a hablar.