Saluda de les Festes Patronals 2016

Saluda de les Festes Patronals 2016

Ja han arribat els Moros i Cristians de 2016!

Enguany viurem unes festes com ningunes. Templaris i Califats el tenen tot preparat, per a que torrentins i torrentines es queden bocabadats.

No sols els moros i cristians estan presents a l’última setmana de juliol, sinò cada vegada més integren la seua festa i harmonia a la ciutat de Torrent. D’açò saben ben bé els que han sigut els nostres càrrecs festers de 2015 als qui done les gràcies, com a portaveu del grup socialista, per la seua participació i implicació en aquest any. Així mateix, agrair a la Junta de Govern de la FMCT que ha sabut dur endavant aquesta festa de ‘Bé de rellevància local immaterial’.

Aquest any tenim unes alferecies molt preparades. De la banda dels moros, els Abbasies són els encarregats de dur l’estendard moro amb totes les tropes de la seua tribu, de la mà de l’alferes, Abbäs al-Entra’da ben-Afexit , Jose Garrigues.

Els valents Conqueridors de la nostra Torre custodiaran, com autèntics veterans que són, el nostre benvolgut patrimoni, encapçalats per l’alferes cristià, Raúl Mil.

A tots dos els desitgem que gaudeixen dels dies que els han de vindre.

Les 24 filaes i comparses que composen les festes de Torrent estaran dirigides per dos grans Capitanies -una com sabreu molt lligada a mi-, que no estalviaran en il·lusió i dedicació per la festa i la gent d’aquest poble.

Els Sarraïns, que s’expansionaren per tot el nord d’Àfrica, l’Orient Mitjà, l’Àsia Menor i gran part de la península Ibèrica durant l’edat mitjana. Conquereixen Al-Ándalus i creen un Califat que és fort en el desenvolupament de les arts, l’arquitectura civil i religiosa, i la filosofia, a més de l’art de la ‘cervesa’. La comparsa Califats Sarraïns de Torrent, per primera vegada en la seua història, comandarà la capitania mora de mans del nostre amic, el capità Jose Serer.

Per l’any 1.118 uns nobles cavallers, albergats al Temple de Salomó, crearen l’Ordre dels Templaris, on el seu propòsit original era protegir les vides dels cristians que peregrinaven a Jerusalem després de la seua conquesta, així com resguardar els tresors i les relíquies aconseguides. Els Cavallers Templaris de Torrent, tenen l’honor de guardar el seu més apreciat tresor, que no és altre que l’amistat que els uneix, per fer endavant totes les creuades que es proposen, sempre amb unitat i harmonia. Jose Martinez és el nostre estimat capità cristià, Zapatero per a tots i totes nosaltres.

Només em queda valorar de debò la labor d’aquestes 24 famílies, que junt amb la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil i Brigada d’obres, treballen, preparen i creen la festa que gaudeixen milers de torrentins i torrentines, i veïns de pobles dels voltants, de la setmana del 24 al 30 de juliol. Perquè en els Moros i Cristians de Torrent cap tot el que s’estime la cultura, la festa i la tradició; com dirien els Templaris: “Si nos organizamos, cabemos Todos”.

 

Bones Festes de Moros i Cristians 2016.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + dieciocho =

Saluda de les Festes Patronals 2016

El Ayuntamiento de Torrent, siguiendo con su compromiso para fomentar y ofrecer el empleo entre los jóvenes, ha presentado la propuesta para participar en los programas EMCUJU Y EMPUJU, convocados por el SERVEF. Las dos iniciativas están dirigidas a jóvenes de hasta 30 años, pero con la diferencia de que la primera está dirigida a aquellos que cuentan con una cualificación profesional reconocida por el sistema de formación profesional para el empleo o del sistema educativo; y la segunda a jóvenes desempleados en general. Con ambos proyectos se contratará a 11 jóvenes torrentinos en situación de desempleo durante un periodo de 12 meses. Estos dos programas están cofinanciados por el Fondo Social Europeo y la Iniciativa de Empleo Juvenil a través del Programa Operativo de Empleo Juvenil para el período 2014-2020. Las titulaciones ofertadas son: dos puestos para grado en Trabajo Social, dos para Grado ADE o Economía o Finanzas y Contabilidad, dos para C.F.G.M. Gestión Administrativa; uno para C.F.G.S. Administración y Finanzas, Marketing y Publicidad o Gestión de Ventas y Espacios Comerciales; uno para el Grado en Ingeniería Civil o Ingeniería en Obras Públicas; y por último una persona con el Grado en Información y Documentación. Igualmente se ofrecen tres puestos de peón de pintor para trabajar en el mantenimiento de mobiliario urbano e instalaciones municipales.  El presupuesto total de los dos programas es de 269.150,45 €, de los cuales el ayuntamiento aporta 91.823,45 €. El resto está subvencionado por el SERVEF. El concejal de Gestión de Recursos, Andrés Campos, ha destacado la importancia de estos dos proyectos “puesto que se trata de una apuesta por ayudar a los jóvenes de nuestra ciudad, un sector que se ha visto muy afectado por el problema del paro y al cual le es difícil iniciarse en el mundo laboral”.   Mayores de 55 años El consistorio también va a ofrecer empleo a los parados mayores de 55 años a través de Plan de Empleo de la Diputación de Valencia y que cuenta con 148.420 € de presupuesto. Con esta iniciativa se crearán 20 contrataciones de oficiales y peones en albañería, pintura y jardinería, con un contrato de tres meses, y que se realizarán a lo largo de los meses de junio y julio. Entre los programas dirigidas a los jóvenes y a los mayores de 55 años, se contratarán un total de 31 personas desempleadas. Esto se suma a las medidas realizadas durante el año pasado con las que se consiguió que más de 380 personas pudieran disfrutar de un puesto de trabajo. Unas cifras muy positivas que “superan las expectativas y muestran el cumplimiento del equipo de gobierno en nuestro compromiso con la creación de puestos de trabajo”, ha señalado el alcalde Jesús Ros. De igual manera, Ros ha señalado que al finalizar la legislatura “conseguiremos ofrecer empleo a más de 700 personas”.