Som Comarca, Som Horta Sud

Som Comarca, Som Horta Sud

Reflexionar sobre la comarca de l’Horta Sud  és, d’entrada, obrir un món de possibilitats i,  al mateix temps, reconèixer  l’existència d’un munt de problemes que este territori té i que haurem d’afrontar. Són estes raons les que m’han mogut a presentar la meua candidatura a les pròximes eleccions a la Secretaria General del PSPV-PSOE a la comarca de l’Horta Sud.

¿Cóm fer-ho?  Generant aliances amb institucions molt arrelades a la comarca. socials, cíviques, empresarials, econòmiques, educatives …, tinc molt present que les associacions  a la comarca tenen més de 280.000 persones associades a les seues entitats, hem de tenir en compte la multiafiliació. Són més 21.854 persones les que assumeixen responsabilitats i tasques, com a voluntaris, a les seus entitas; gràcies a esta riquesa de civilitat  no sols es manté sinó que vertebra cada vegada millor  la consciència de comarca, malgrat l’individualisme i la uniformitat que alguns ens volen imposar. Però també,  apel·laré a les  institucions municipals de la comarca, com als organismes supracomarcals i  més concretament a l’Ajuntament de València i a la Generalitat Valenciana, a la necessitat de pensar i actuar metropolitànament , sumant sinèrgies i no malbaratant-les. El  futur de la comarca i València, serà metropolità, o no serà. No podem perdre més temps.

No pretenc descobrir la Mediterrània. Tenim la sort de viure a un territori on la reflexió  sobre cóm i què volem de la comarca ha estat molt present. Bé és cert que els responsables polítics, de vegades preocupats pioritariament  pel nostre àmbit territorial, no els hem fet  cas.  Hem de rellegir algunes d’aquestes propostes fetes des de ‘IDECO, des de la Fundació Horta Sud, com per exemple l’estudi que esta entitat encomanà a la UPV i que es publicà l’any  1998, sota el títol de “L’Horta Sud en el  Horizonte del 2015”, o el llibre “Mirades de ‘l’Horta (2005), del que és autor F. Martínez, entre molts altres. Hi ha molt pensat i molt escrit sobre la comarca; no comencem de zero. Ho sé, i prenc bona nota.

Igualment,  faig meu, tan  el Manifest que, fa uns pocs mesos, encapçalat per la Mancomunitat, la Fundació Horta Sud, l’IDECO i Guaix,  instava “a les Corts Valencianes a reconsiderar la distribució comarcal de l’Horta Sud que fa la Proposició de Llei presentada pel Grup de Compromís i que es mantiga l’actual divisió de la nostra comarca recollida en els Estatus de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Institut d’Esudis Comarcals i Fundació Horta Sud”;  així com al manifest “ Per la recuperació econòmica, industrial i comercial de l’Horta Sud”, que, signats per les Associacions d’Empresaris –comerços i empreses, s’adreçà, després de les últimes eleccions municipals i autonòmiques s’adreçà “als nous dirigents de la Generalitat valenciana i dels Ajuntaments de l’Horta Sud”.

La ciutadania, des de fa temps, ja major d’edat, ens demana  als polítics que els resolguem, junt amb ells, els problemes (urbanístics, socials, de mobilitat, educatius, sanitaris, dependència, gère…..)  i  no ens entretinguem en qüestions “partiditzades”, amb la qual cosa sols  aconseguim  allunyar-nos.

El meu compromís en la comarca és el prioritari,  som comarca,  som Horta Sud.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cinco × cinco =

Som Comarca, Som Horta Sud

El Ayuntamiento de Torrent, siguiendo con su compromiso para fomentar y ofrecer el empleo entre los jóvenes, ha presentado la propuesta para participar en los programas EMCUJU Y EMPUJU, convocados por el SERVEF. Las dos iniciativas están dirigidas a jóvenes de hasta 30 años, pero con la diferencia de que la primera está dirigida a aquellos que cuentan con una cualificación profesional reconocida por el sistema de formación profesional para el empleo o del sistema educativo; y la segunda a jóvenes desempleados en general. Con ambos proyectos se contratará a 11 jóvenes torrentinos en situación de desempleo durante un periodo de 12 meses. Estos dos programas están cofinanciados por el Fondo Social Europeo y la Iniciativa de Empleo Juvenil a través del Programa Operativo de Empleo Juvenil para el período 2014-2020. Las titulaciones ofertadas son: dos puestos para grado en Trabajo Social, dos para Grado ADE o Economía o Finanzas y Contabilidad, dos para C.F.G.M. Gestión Administrativa; uno para C.F.G.S. Administración y Finanzas, Marketing y Publicidad o Gestión de Ventas y Espacios Comerciales; uno para el Grado en Ingeniería Civil o Ingeniería en Obras Públicas; y por último una persona con el Grado en Información y Documentación. Igualmente se ofrecen tres puestos de peón de pintor para trabajar en el mantenimiento de mobiliario urbano e instalaciones municipales.  El presupuesto total de los dos programas es de 269.150,45 €, de los cuales el ayuntamiento aporta 91.823,45 €. El resto está subvencionado por el SERVEF. El concejal de Gestión de Recursos, Andrés Campos, ha destacado la importancia de estos dos proyectos “puesto que se trata de una apuesta por ayudar a los jóvenes de nuestra ciudad, un sector que se ha visto muy afectado por el problema del paro y al cual le es difícil iniciarse en el mundo laboral”.   Mayores de 55 años El consistorio también va a ofrecer empleo a los parados mayores de 55 años a través de Plan de Empleo de la Diputación de Valencia y que cuenta con 148.420 € de presupuesto. Con esta iniciativa se crearán 20 contrataciones de oficiales y peones en albañería, pintura y jardinería, con un contrato de tres meses, y que se realizarán a lo largo de los meses de junio y julio. Entre los programas dirigidas a los jóvenes y a los mayores de 55 años, se contratarán un total de 31 personas desempleadas. Esto se suma a las medidas realizadas durante el año pasado con las que se consiguió que más de 380 personas pudieran disfrutar de un puesto de trabajo. Unas cifras muy positivas que “superan las expectativas y muestran el cumplimiento del equipo de gobierno en nuestro compromiso con la creación de puestos de trabajo”, ha señalado el alcalde Jesús Ros. De igual manera, Ros ha señalado que al finalizar la legislatura “conseguiremos ofrecer empleo a más de 700 personas”.