Som Comarca, Som Horta Sud

Som Comarca, Som Horta Sud

Reflexionar sobre la comarca de l’Horta Sud  és, d’entrada, obrir un món de possibilitats i,  al mateix temps, reconèixer  l’existència d’un munt de problemes que este territori té i que haurem d’afrontar. Són estes raons les que m’han mogut a presentar la meua candidatura a les pròximes eleccions a la Secretaria General del PSPV-PSOE a la comarca de l’Horta Sud.

¿Cóm fer-ho?  Generant aliances amb institucions molt arrelades a la comarca. socials, cíviques, empresarials, econòmiques, educatives …, tinc molt present que les associacions  a la comarca tenen més de 280.000 persones associades a les seues entitats, hem de tenir en compte la multiafiliació. Són més 21.854 persones les que assumeixen responsabilitats i tasques, com a voluntaris, a les seus entitas; gràcies a esta riquesa de civilitat  no sols es manté sinó que vertebra cada vegada millor  la consciència de comarca, malgrat l’individualisme i la uniformitat que alguns ens volen imposar. Però també,  apel·laré a les  institucions municipals de la comarca, com als organismes supracomarcals i  més concretament a l’Ajuntament de València i a la Generalitat Valenciana, a la necessitat de pensar i actuar metropolitànament , sumant sinèrgies i no malbaratant-les. El  futur de la comarca i València, serà metropolità, o no serà. No podem perdre més temps.

No pretenc descobrir la Mediterrània. Tenim la sort de viure a un territori on la reflexió  sobre cóm i què volem de la comarca ha estat molt present. Bé és cert que els responsables polítics, de vegades preocupats pioritariament  pel nostre àmbit territorial, no els hem fet  cas.  Hem de rellegir algunes d’aquestes propostes fetes des de ‘IDECO, des de la Fundació Horta Sud, com per exemple l’estudi que esta entitat encomanà a la UPV i que es publicà l’any  1998, sota el títol de “L’Horta Sud en el  Horizonte del 2015”, o el llibre “Mirades de ‘l’Horta (2005), del que és autor F. Martínez, entre molts altres. Hi ha molt pensat i molt escrit sobre la comarca; no comencem de zero. Ho sé, i prenc bona nota.

Igualment,  faig meu, tan  el Manifest que, fa uns pocs mesos, encapçalat per la Mancomunitat, la Fundació Horta Sud, l’IDECO i Guaix,  instava “a les Corts Valencianes a reconsiderar la distribució comarcal de l’Horta Sud que fa la Proposició de Llei presentada pel Grup de Compromís i que es mantiga l’actual divisió de la nostra comarca recollida en els Estatus de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Institut d’Esudis Comarcals i Fundació Horta Sud”;  així com al manifest “ Per la recuperació econòmica, industrial i comercial de l’Horta Sud”, que, signats per les Associacions d’Empresaris –comerços i empreses, s’adreçà, després de les últimes eleccions municipals i autonòmiques s’adreçà “als nous dirigents de la Generalitat valenciana i dels Ajuntaments de l’Horta Sud”.

La ciutadania, des de fa temps, ja major d’edat, ens demana  als polítics que els resolguem, junt amb ells, els problemes (urbanístics, socials, de mobilitat, educatius, sanitaris, dependència, gère…..)  i  no ens entretinguem en qüestions “partiditzades”, amb la qual cosa sols  aconseguim  allunyar-nos.

El meu compromís en la comarca és el prioritari,  som comarca,  som Horta Sud.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doce − siete =

Som Comarca, Som Horta Sud

Además de los desfiles de moda, grupos de baile ofrecieron actuaciones de distintos estilos La moda y las tendencias llenaron el pasado sábado por la tarde la plaza de la Libertad en la pasarela Primavera – Verano, que organizó la asociación Torrent Comercial. En esta quinta edición de la pasarela, mostraron a la multitud de asistentes las tendencias de moda desde infantil y juvenil hasta de fiesta, noche y de novia para la temporada que acaba de comenzar. Además de los desfiles, distintos grupos ofrecieron actuaciones de baile latino, urbano y otros estilos.  La velada, a la que asistió el alcalde Jesús Ros, acompañado de miembros del equipo de gobierno, contó con las actuaciones de las academias de Baile Luis & Ventura y Malaika Dance y de la falla Antoni Pardo.