Saluda de les Festes Patronals 2015

Saluda de les Festes Patronals 2015

Juliol és sinònim de festes, en Torrent. Un juliol que des del nostre Grup Municipal, viurem amb gran il·lusió cada acte fester.

Les meues primeres paraules en aquest Saluda són d’enhorabona al nostre President de la Federació de Moros i Cristians, Daniel Catalá, que s’estrena enguany en aquest càrrec, i li desitge, a ell i tota la seua junta, unes festes tranquil·les i plenes de germanor. A més, he d’agrair a Ana Almerich tot el treball realitzat en aquestos anys passats.

Moros i Cristians, ambdós bàndols estan preparats amb uns grans exercits de grans persones que donen a Torrent, des del 24 fins al 30 de juliol, llum, color, alegria, música, foc, entusiasme. Torrentins i torrentines que han fet que aquesta Festa siga nomenada ‘Bé de rellevància local inmaterial’ i posa a Torrent en el focus de moltes altres ciutats amb una gran reconeixement i destacat valor.

Són 25 anys ja, d’aquesta festa, de les Grans Entrades pel carrer del Convent. Moltes dones i homes que han protegit aquesta tradició i han sabut engrandir-la fins a hui.

Aquest anys, una comparsa mora i una filà cristiana seran les que lluiten per poder dirigir, des del més alt de la nostra Torre, a totes les tropes torrentines.

Pel bàndol cristià, felicitar a Alejandro Andreu, que serà el Capità que dirigirà els Cavallers i Dames del Cid.

<<A grandes voces llama,   el que en buena hora nació:

«¡Atacadlos, caballeros,   por amor del Criador!

«¡Yo soy Ruy Díaz de Vivar,   el Cid Campeador!>>

Li acompanyarà, dels grans Almogàvers, l’aferes cristiana Yolanda Martínez.

Pel la part mora, ens representarà amb gran orgull com a capitana, Amparo Martínez, de la comparsa Benimerines, una tribu nòmada de l’est del Magrib que poc a poc anà controlant algunes parts d’al-Andalus fins arribar a terres torrentines. En aquesta conquesta no estaran a soles, els Almohades amb l’alferes, Cristina Planells, lluitaran al seu costat amb l’ajuda d’Alà.

Poc queda que afegir, a aquesta gran família, de la qual cal ressaltar el gran esperit de germanor i humilitat que es respira en estos dies.

Tan sols agrair per avançat la tasca fonamental que realitzen tant la Policia Local, Policia Nacional, la Guàrdia Civil, i els voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, a més de  tota la gent que treballa netejant i preparant tots els actes festius. Gràcies per fer-nos gaudir d’aquestos dies.

Per acabar desitjar que gaudim d’unes bones festes 2015, que en els carrers és respire emoció, il·lusió i estima per una tradició i per un poble.

Bones festes a totes i a tots.

julio 23, 2015 / Tags: , ,

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 4 =

Saluda de les Festes Patronals 2015

Un estudio cartográfico ha determinado que la ciudad se encuentra en el epicentro de la Comunitat, favoreciendo la atracción turística y potenciando la economía local Tras realizar un estudio cartográfico de las comunidades autónomas del territorio español, se ha determinado que la ciudad de Torrent es el centro geográfico de la Comunitat Valenciana. El alcalde Jesús Ros ha anunciado esta positiva noticia en el tradicional encuentro con los medios de comunicación, puesto que se trata de una singularidad que “es propia y exclusiva de nuestro municipio” y que nos ofrece un gran potencial, “tanto en el ámbito empresarial como turístico, otorgando un reforzamiento de la imagen de marca para la ciudad”, ha destacado el alcalde. El estudio, realizado por el Ingeniero de Caminos, Gonzalo Gómez Mataix,  muestra a Torrent como el epicentro con una coordenada X UTM de 710.405 y una coordenada Y UTM 4.363.709. La publicación ha sido presentada al Instituto de Cartografía y, efectivamente, se ha confirmado que el epicentro de la Comunitat se encuentra situado dentro del término de Torrent, más exactamente en la zona situada por el Mas dels Xils; un espacio residencial y campestre perteneciente a la capital de l’Horta Sud. Por ello, próximamente se va a realizar un estudio para determinar el punto exacto, y comprobar si se trata de una zona pública o privada, para así, poder crear un espacio único en este emplazamiento, donde incluso pueda construirse un monumento conmemorativo que funcione como atractivo turístico y refuerce este tipo de oferta. De esta manera, Torrent “se convertirá en un hito, actuando como foco de atracción turística, bajo el amparo de la potente imagen de marca que dicha condición geográfica otorga al municipio”, a través de, por ejemplo, la creación de diferentes campañas publicitarias que contribuyan a crear una buena repercusión en la ciudad, y este beneficio recaerá directamente en los torrentinos y torrentinas. Pero también se contribuirá en las actividades económicas: comercio e industria, ya que se abre un gran abanico de “excelentes condiciones para el desarrollo de iniciativas públicas encaminadas a potenciar la economía local”, ha explicado Ros. Esto sería positivo, no sólo para el comercio local, sino para la implantación de un parque empresarial o tecnológico en este enclave, puesto que el área está próxima al casco urbano de Torrent o a la ciudad de Valencia, lo que hace muy atractiva esta localización.