Saluda de les Festes Patronals 2016

Saluda de les Festes Patronals 2016

Ja han arribat els Moros i Cristians de 2016!

Enguany viurem unes festes com ningunes. Templaris i Califats el tenen tot preparat, per a que torrentins i torrentines es queden bocabadats.

No sols els moros i cristians estan presents a l’última setmana de juliol, sinò cada vegada més integren la seua festa i harmonia a la ciutat de Torrent. D’açò saben ben bé els que han sigut els nostres càrrecs festers de 2015 als qui done les gràcies, com a portaveu del grup socialista, per la seua participació i implicació en aquest any. Així mateix, agrair a la Junta de Govern de la FMCT que ha sabut dur endavant aquesta festa de ‘Bé de rellevància local immaterial’.

Aquest any tenim unes alferecies molt preparades. De la banda dels moros, els Abbasies són els encarregats de dur l’estendard moro amb totes les tropes de la seua tribu, de la mà de l’alferes, Abbäs al-Entra’da ben-Afexit , Jose Garrigues.

Els valents Conqueridors de la nostra Torre custodiaran, com autèntics veterans que són, el nostre benvolgut patrimoni, encapçalats per l’alferes cristià, Raúl Mil.

A tots dos els desitgem que gaudeixen dels dies que els han de vindre.

Les 24 filaes i comparses que composen les festes de Torrent estaran dirigides per dos grans Capitanies -una com sabreu molt lligada a mi-, que no estalviaran en il·lusió i dedicació per la festa i la gent d’aquest poble.

Els Sarraïns, que s’expansionaren per tot el nord d’Àfrica, l’Orient Mitjà, l’Àsia Menor i gran part de la península Ibèrica durant l’edat mitjana. Conquereixen Al-Ándalus i creen un Califat que és fort en el desenvolupament de les arts, l’arquitectura civil i religiosa, i la filosofia, a més de l’art de la ‘cervesa’. La comparsa Califats Sarraïns de Torrent, per primera vegada en la seua història, comandarà la capitania mora de mans del nostre amic, el capità Jose Serer.

Per l’any 1.118 uns nobles cavallers, albergats al Temple de Salomó, crearen l’Ordre dels Templaris, on el seu propòsit original era protegir les vides dels cristians que peregrinaven a Jerusalem després de la seua conquesta, així com resguardar els tresors i les relíquies aconseguides. Els Cavallers Templaris de Torrent, tenen l’honor de guardar el seu més apreciat tresor, que no és altre que l’amistat que els uneix, per fer endavant totes les creuades que es proposen, sempre amb unitat i harmonia. Jose Martinez és el nostre estimat capità cristià, Zapatero per a tots i totes nosaltres.

Només em queda valorar de debò la labor d’aquestes 24 famílies, que junt amb la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil i Brigada d’obres, treballen, preparen i creen la festa que gaudeixen milers de torrentins i torrentines, i veïns de pobles dels voltants, de la setmana del 24 al 30 de juliol. Perquè en els Moros i Cristians de Torrent cap tot el que s’estime la cultura, la festa i la tradició; com dirien els Templaris: “Si nos organizamos, cabemos Todos”.

 

Bones Festes de Moros i Cristians 2016.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dos × tres =

Saluda de les Festes Patronals 2016

Un estudio cartográfico ha determinado que la ciudad se encuentra en el epicentro de la Comunitat, favoreciendo la atracción turística y potenciando la economía local Tras realizar un estudio cartográfico de las comunidades autónomas del territorio español, se ha determinado que la ciudad de Torrent es el centro geográfico de la Comunitat Valenciana. El alcalde Jesús Ros ha anunciado esta positiva noticia en el tradicional encuentro con los medios de comunicación, puesto que se trata de una singularidad que “es propia y exclusiva de nuestro municipio” y que nos ofrece un gran potencial, “tanto en el ámbito empresarial como turístico, otorgando un reforzamiento de la imagen de marca para la ciudad”, ha destacado el alcalde. El estudio, realizado por el Ingeniero de Caminos, Gonzalo Gómez Mataix,  muestra a Torrent como el epicentro con una coordenada X UTM de 710.405 y una coordenada Y UTM 4.363.709. La publicación ha sido presentada al Instituto de Cartografía y, efectivamente, se ha confirmado que el epicentro de la Comunitat se encuentra situado dentro del término de Torrent, más exactamente en la zona situada por el Mas dels Xils; un espacio residencial y campestre perteneciente a la capital de l’Horta Sud. Por ello, próximamente se va a realizar un estudio para determinar el punto exacto, y comprobar si se trata de una zona pública o privada, para así, poder crear un espacio único en este emplazamiento, donde incluso pueda construirse un monumento conmemorativo que funcione como atractivo turístico y refuerce este tipo de oferta. De esta manera, Torrent “se convertirá en un hito, actuando como foco de atracción turística, bajo el amparo de la potente imagen de marca que dicha condición geográfica otorga al municipio”, a través de, por ejemplo, la creación de diferentes campañas publicitarias que contribuyan a crear una buena repercusión en la ciudad, y este beneficio recaerá directamente en los torrentinos y torrentinas. Pero también se contribuirá en las actividades económicas: comercio e industria, ya que se abre un gran abanico de “excelentes condiciones para el desarrollo de iniciativas públicas encaminadas a potenciar la economía local”, ha explicado Ros. Esto sería positivo, no sólo para el comercio local, sino para la implantación de un parque empresarial o tecnológico en este enclave, puesto que el área está próxima al casco urbano de Torrent o a la ciudad de Valencia, lo que hace muy atractiva esta localización.