Som Comarca, Som Horta Sud

Som Comarca, Som Horta Sud

Reflexionar sobre la comarca de l’Horta Sud  és, d’entrada, obrir un món de possibilitats i,  al mateix temps, reconèixer  l’existència d’un munt de problemes que este territori té i que haurem d’afrontar. Són estes raons les que m’han mogut a presentar la meua candidatura a les pròximes eleccions a la Secretaria General del PSPV-PSOE a la comarca de l’Horta Sud.

¿Cóm fer-ho?  Generant aliances amb institucions molt arrelades a la comarca. socials, cíviques, empresarials, econòmiques, educatives …, tinc molt present que les associacions  a la comarca tenen més de 280.000 persones associades a les seues entitats, hem de tenir en compte la multiafiliació. Són més 21.854 persones les que assumeixen responsabilitats i tasques, com a voluntaris, a les seus entitas; gràcies a esta riquesa de civilitat  no sols es manté sinó que vertebra cada vegada millor  la consciència de comarca, malgrat l’individualisme i la uniformitat que alguns ens volen imposar. Però també,  apel·laré a les  institucions municipals de la comarca, com als organismes supracomarcals i  més concretament a l’Ajuntament de València i a la Generalitat Valenciana, a la necessitat de pensar i actuar metropolitànament , sumant sinèrgies i no malbaratant-les. El  futur de la comarca i València, serà metropolità, o no serà. No podem perdre més temps.

No pretenc descobrir la Mediterrània. Tenim la sort de viure a un territori on la reflexió  sobre cóm i què volem de la comarca ha estat molt present. Bé és cert que els responsables polítics, de vegades preocupats pioritariament  pel nostre àmbit territorial, no els hem fet  cas.  Hem de rellegir algunes d’aquestes propostes fetes des de ‘IDECO, des de la Fundació Horta Sud, com per exemple l’estudi que esta entitat encomanà a la UPV i que es publicà l’any  1998, sota el títol de “L’Horta Sud en el  Horizonte del 2015”, o el llibre “Mirades de ‘l’Horta (2005), del que és autor F. Martínez, entre molts altres. Hi ha molt pensat i molt escrit sobre la comarca; no comencem de zero. Ho sé, i prenc bona nota.

Igualment,  faig meu, tan  el Manifest que, fa uns pocs mesos, encapçalat per la Mancomunitat, la Fundació Horta Sud, l’IDECO i Guaix,  instava “a les Corts Valencianes a reconsiderar la distribució comarcal de l’Horta Sud que fa la Proposició de Llei presentada pel Grup de Compromís i que es mantiga l’actual divisió de la nostra comarca recollida en els Estatus de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Institut d’Esudis Comarcals i Fundació Horta Sud”;  així com al manifest “ Per la recuperació econòmica, industrial i comercial de l’Horta Sud”, que, signats per les Associacions d’Empresaris –comerços i empreses, s’adreçà, després de les últimes eleccions municipals i autonòmiques s’adreçà “als nous dirigents de la Generalitat valenciana i dels Ajuntaments de l’Horta Sud”.

La ciutadania, des de fa temps, ja major d’edat, ens demana  als polítics que els resolguem, junt amb ells, els problemes (urbanístics, socials, de mobilitat, educatius, sanitaris, dependència, gère…..)  i  no ens entretinguem en qüestions “partiditzades”, amb la qual cosa sols  aconseguim  allunyar-nos.

El meu compromís en la comarca és el prioritari,  som comarca,  som Horta Sud.

Share the Post

Comments

No comment yet.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 20 =

Som Comarca, Som Horta Sud

Un estudio cartográfico ha determinado que la ciudad se encuentra en el epicentro de la Comunitat, favoreciendo la atracción turística y potenciando la economía local Tras realizar un estudio cartográfico de las comunidades autónomas del territorio español, se ha determinado que la ciudad de Torrent es el centro geográfico de la Comunitat Valenciana. El alcalde Jesús Ros ha anunciado esta positiva noticia en el tradicional encuentro con los medios de comunicación, puesto que se trata de una singularidad que “es propia y exclusiva de nuestro municipio” y que nos ofrece un gran potencial, “tanto en el ámbito empresarial como turístico, otorgando un reforzamiento de la imagen de marca para la ciudad”, ha destacado el alcalde. El estudio, realizado por el Ingeniero de Caminos, Gonzalo Gómez Mataix,  muestra a Torrent como el epicentro con una coordenada X UTM de 710.405 y una coordenada Y UTM 4.363.709. La publicación ha sido presentada al Instituto de Cartografía y, efectivamente, se ha confirmado que el epicentro de la Comunitat se encuentra situado dentro del término de Torrent, más exactamente en la zona situada por el Mas dels Xils; un espacio residencial y campestre perteneciente a la capital de l’Horta Sud. Por ello, próximamente se va a realizar un estudio para determinar el punto exacto, y comprobar si se trata de una zona pública o privada, para así, poder crear un espacio único en este emplazamiento, donde incluso pueda construirse un monumento conmemorativo que funcione como atractivo turístico y refuerce este tipo de oferta. De esta manera, Torrent “se convertirá en un hito, actuando como foco de atracción turística, bajo el amparo de la potente imagen de marca que dicha condición geográfica otorga al municipio”, a través de, por ejemplo, la creación de diferentes campañas publicitarias que contribuyan a crear una buena repercusión en la ciudad, y este beneficio recaerá directamente en los torrentinos y torrentinas. Pero también se contribuirá en las actividades económicas: comercio e industria, ya que se abre un gran abanico de “excelentes condiciones para el desarrollo de iniciativas públicas encaminadas a potenciar la economía local”, ha explicado Ros. Esto sería positivo, no sólo para el comercio local, sino para la implantación de un parque empresarial o tecnológico en este enclave, puesto que el área está próxima al casco urbano de Torrent o a la ciudad de Valencia, lo que hace muy atractiva esta localización.